ENVI
portal okoliša

HAOP na Danima infrastrukture prostornih podataka (IPP 2017)

Deveta u nizu konferencija posvećena infrastrukturama prostornih podataka, Dani IPP 2017., održana je 1. prosinca na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u zajedničkoj organizaciji Državne geodetske uprave i Geodetskog fakulteta. Ovogodišnjoj konferenciji prisustvovalo je više od 200 sudionika iz javnog, privatnog i akademskog sektora uključujući i djelatnike HAOP-a koji su aktivno sudjelovali u diskusijama te izlaganjem prezentacije ENVI sustava.

Na održanom okruglom stolu naslova „Strategija NIPP-a i njena provedba“ kojeg je moderirao mr. sc. Tomislav Ciceli, voditelj Službe za NIPP u Državnoj geodetskoj upravi. Sudionici okruglog stola bili su: dr. sc. Damir Šantek, ravnatelj Državne geodetske uprave, Vlado Cetl, Zajednički istraživački centar EK, doc. dr. sc. Milan Rezo, predsjednik Vijeća NIPP-a, Branimir Pavlinec, Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, prof. dr. sc. Željko Bačić, Geodetski fakultet i Plamenko Barišić, predsjednik Uprave King ICT, koji su tijekom okruglog stola dotakli i prodiskutirali strateške i operativne ciljeve definirane Strategijom i Strateškim planom NIPP-a.

U nastavku konferencije tijekom izlagačkog djela, Branimir Pavlinec je u ime HAOP-a prezentirao dostignuća u uspostavi jedinstvene platforme koja na standardiziran način preuzima, objedinjuje, prezentira i dijeli informacije svih podsustava Informacijskog sustava zaštite okoliša i prirode, pod nazivom ENVI portal.